Īpašais Kaleidoskops!


Bosiņš Cooperiņš a.k.a. Double Boss un Bumbulītis a.k.a. Nera jau nedēļu ir pie savām ģimenēm, bet Mazai Bitei a.k.a. Shea lielais ceļojums vēl tikai nākotnē. 


Bosiņam ir kārtīgs šveicieša temperaments, bet kā jau puisim, ļoti, ļoti maiga dvēselīte. Viņš ir īsts bučupuika un mīļums. Protams, svarīgi ir labi paēst, bet ne mazāk svarīgi ir sēdēt klēpī un mitro, mazo, melno deguntiņu iespiest cilvēkam ausī un saldi elpot :))) No dzimtajām mājām brālītis ir devies uz Rūjienu pie jaukumjaukas lielas ģimenes. Esmu pārliecināta, ka viņam tur būs mīļa un harmoniska dzīvošana! Mēs noteikti tiksimies kucēnu salidojumos un kaut kad nākotnē arī izstādēs! Visiem kopā ieceres izdosies!


Bumbulītis aizbrauca uz Ventspili un dzīvos pie lielās jūras, sportiskā ģimenē, tandēmā ar šnaucermeiteni. Pirmdien saņēmu ziņu, ka kaķis jau ir "izdzīvots" no savas ierastās guļvietas un šnaucerdāma neizpratnē, ka kaut kāds mazs sīcis ir meties viņu komandēt! 😎 Bumbulītis ir savā elementā! Maza petarde ar dzirkstošām acīm. Ļoti aktīvs, rotaļīgs un palaidnīgs bērniņš. Protams, gudra un viltīga aprēķinātāja vienlaikus! Vai kādam ir jautājumi, kurš noteiks toni?!


Mazā Bite Shea vēl ir mūsmājās. Tikai pēc mēneša būs sasniegts atļautais vecums ceļošanai. Shea dosies uz Kanādu pie aktīvas ģimenes, kur jau ir pieredze ar šveiciešiem un turu īkšķus, lai visas ieceres izdodas. Shea ir ļoti komunikabla, bet ar šveiciešiem raksturīgo atturības devu. Ļoti rotaļīga meitene! Kopš abi pārējie sīči devušies prom, mazā ir "pielipusi" Wudijai. Wuddy jau reizēm pat savelk lūpu, jo grib atpūsties, bet mazā bite neliek mieru :)))

Metiena mazuļus vienojošais vārdiņš ir "kaleidoskops". Kaleidoskops tādēļ, ka šā metiena gēnos ir izdevies apkopot daudzus manus favorītšveiciešus. Daži no tiem Kaleidoskopiņu ciltsrakstos atkārtojas, līdz ar to ceru, ka būs nostiprināts kaut neliels izcilo priekšteču kvalitāšu kopums. Jebkuru no šiem suņiem būtu lepna redzēt kā savu, uz mana dīvāniņa:))) Klasiskas galvas, labs temperaments, sabalansēta anatomija ar šķirnes vēsturiski iekodēto uzdevumu veikšanai nepieciešamajām kvalitātēm un es varētu turpināt vēl ilgi... Man gribas pakavēties atmiņās pie šiem skaistajiem, iepriekšējo paaudžu suņiem, kas nodevuši tālāk savu genomu bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem. Nevarēšu uzskaitīt visus, bet nelielu daļu suņu no tuvākajām paaudzēm, gribu pieminēt.

Vispirms meiteņu līnija! 


Meta Sedula pirmais lielais šveicietis Latvijā. Fantastiska, harizmātiska dāma, kas uzlika ļoti augstu latiņu šveiciešu kvalitātei un manai izpratnei par šķirni. Ļoti, ļoti cenšos to saglabāt, noturēt, nepazaudēt...


Manas sirds karaliene uz visiem laikiem - Meafiton Bose. Vārds Bose bija neizsakāmi  piemērots! Viņa dzīvoja un uz apkārtējo pasauli visu mūžu raudzījās tieši tā - no visaugstākā plaukta kā vislielākais BOSS. Vienmēr būšu pateicīga Ingai Eglītei, ka Bosi man uzticēja! 💓

Anate Faraome Braitennart ir Olgas ģimenes pirmais šveicietis. Olga saka, ka Anate bija perfekta. Izstādēs vajadzējis tikai viņai blakus  kaut cik sakarīgi uzvesties, pārējo viņa izdarīja pati - dabiski, harizmātiski, exelenti! Mans liels paldies Olgai, par uzticēšanos man un par nenovērtējamo atbalstu kucēnu laikā. Anates mājas vārds bija Nera, viņai par godu Bumbulītis tika pie sava vārdiņa Excellent Nera.


Fanny Von Den Wonneproppen, manuprāt, ļoti skaista, klasiska šveiciešu meitene - sievišķīga, bet tajā pašā laikā spēcīga un sabalansēta - kā izcila klasika no šķirnes vēsturiskajām fotogrāfijām.

Meafiton Erster Stern Rambos a.k.a. Bella ir Boses troņa mantiniece, manu šveiciešu kolektīva toņa noteicēja, pati galvenā, visīpašākā! Visi šveicieši ir ļoti gudri un inteliģenti, bet Bella ir vēl pakāpi augstāk. Mana garastāvokļa nianšu, citu suņu palaidnību, vai pārcentības situācijās, Bella vienmēr noreaģēs tik pārsteidzoši precīzi, savu viedokli paužot gan pozas, gan acu izteiksmes, gan pat lūpu kaktiņu savilkšanas daudzajās variācijās, ka es palieku vaļā muti, pie sevis nodomājot WOW!!!! Bella, protams, mani arī lasa kā atvērtu grāmatu 😎  un to nekavējas izmantot savā labā 😇 

 Puišu plejāde!


Farao From Swiss Star. Pasakiet, lūdzu, kur lai šodien satiek šādu šveiciešu puisi!? Es ar kādu no savām meitenēm brauktu pie viņa tālu, pat arī ļoti tālu! Kādreiz Rammsteina saimnieks Pierre teica, ka Farao ir viņa lielā šveicieša etalons. Farao izskatās tieši tā - etalons.



Rammstein From Swiss Star, kuru satiekot man bija tāda WOOOOOOOOOOW sajūta!!!! Rammsteinu ikreiz atceroties, šīs "skudriņas" ir joprojām!!! Lielo šveiciešu karalis. Suņu suns ar lielisku temperamentu un nevainojamu exterjeru!  Viņš varēja "darīt neko", vienkārši būt, bet viņa harizma lija pāri malām!!!💓


Harley Swiss Star V. D. Wonneproppen. Vairāku gadu garumā, meklējot pāri Bosei un ieraugot kādu no nedaudzajiem šveiciešu puišiem, kas man varētu patikt, saskāros ar lielu problēmu. Atverot ciltsrakstus, vienmēr izrādījās, ka tas ir kāds no Harley dēliem... Manuprāt, Bose bija ļoti līdzīga Harley.

 Aegis Mighty Bosstone Best J-Ja a.k.a. Bosse. Par godu saviem vecvecākiem - Bostonam un Bosei, brālis tika pie vārdiņa Double Boss. Esmu pārliecināta, ka mazais izaugs ne mazāk klasisks un izcils šveicietis un savu vārdu simtkārši attaisnos, jo abi Bosi to noteikti pieskatīs. Domāju, ka Double Boss pat būs vairāk līdzīgs Bosstonam un saviem Amerikas senčiem.


 Breezy Ridge Maximus a.k.a. Shea. Pateicoties savam mega slavenajam amerikāņu vecvectēvam lielā māsa tika pagodināta ar vārdu Shea. Tā kā viņa dosies dzīvot pāri okeānam, viņa būs pavisam tuvu saviem amerikas senčiem un lielais Maximus sīci no mākoņu maliņas noteikti sargās.


Bard Neravin Forewer. Kaleidoskopiņim Bardu iecēla vectēva godā. Bards šobrīd kā jau cienījamajam patriarham pieklājas, bauda savu veterāna vecumu. Viņš ir savdabīgs - ļoti, ļoti gudrs un es pat gribu teikt -viltīgs - lielais šveicietis.  Olga smejas, ka Bards tēlo blondīni. Jā, var tam piekrist, bet viņš vienlaicīgi jau izlicis pāris gājienus ar tumšo zirdziņu un tu saproti, ka esi stūrī 😂 Izcilas analītiķa spējas zem blondas parūkas :)))

Visu šo apcerējumu es vēl varētu turpināt, bet šodien pietiks... Wuddy cītīgi mēģina izgāzt istabas durvis...vakariņu laiks...😎

Turam lielos īkšķus par mazajiem Kaleidoskopiņiem!!!! 💖



Komentāri